Bläää

Jag vill bli frisk nu, inge kul detta. Men i kväll blir det film (Shanghai Knights) och godis med syster som jag är barn-/tonårsvakt för. Snart är det väl dags för att gå ut med hundarna bakom huset, jag hoppas på att inte hosta ihjäl mig, jag hostar slem så fort jag pratar och vovvarna kan vara lite bråkiga med mig.

Men just nu är min status s om sådan: Lätt feber, tät i näsa och bihålor, ont i bihålorna, svullen hals, ont i öronen, ont i ryggen av hostningar och slemhosta som kommer när jag pratar, snyter mig, skrattar, dricker och äter. Sådan har jag varit sedan tisdag och det är febern som varierar och med den varierar hur ont allt annat gör.

Jag ojar mig lite för mycket nu känner jag, vi tar en paus till imorgon.
/Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukling

Oj, oj, oj, oj, så synd det är om mig... Nä, jag ömkar mig aldrig ^^ Jag har nu varit sjuk i tre dagar och jag är bara glad att det kom nu och inte nästa vecka, då är jag ju tillbaka på universitetet med alla jag saknat under sommaren!

Jag åkte ju hem till mamma igår, det är ganska skönt eftersom hon har en vattenkokare (jag har inte köpt en än) och det är smidigare när man dricker så mycket te som jag gör nu. Sen har hon ju dessa underbara katter, vaknade med två stycken idag vilket för mig är helt underbart! Dom ger en sån positiv energi så man orkar gå upp och ta nästa dos värktabletter, så man orkar gå upp alls och inte ligger och halvdör i sängen. Även om jag är sjuk så ska ju hundarna ut och alla ha mat och så, alltså kan jag inte ligga i sängen hela dagen och vänta på att bli omhändertagen, även om det vorde skönt.

Jag mår i alla fall bättre, bihålorna blir lättare och slemmet i halsen mindre. Men min kropp kämpar fortfarande. Har haft feber till och från de två senaste dagarna och idag började jag på en undertemp på 35,8. Alltså har jag gått från 37,7 till 35,8 och min normaltemp finns kring 36,5 så den är låg från början. Kommer jag över 36,8 mår jag dåligt, samma under 36,2 så det är 0,5 graders spann på när jag mår bra. Jag är glad att jag inte gått upp till 38 i alla fall för då skulle jag nog avlidit. Men det är lurigt hur kroppen funkar, börjar i alla fall bli less på feberfrossorna..

Nu har jag klagat klart, detta sparade min kära mor en hel del =)
/Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flytta in!

Nu har jag äntligen kommit igång med att flytta in! Min bovärd kom och fixade upp beslag för gardinen, hållare till torkställningen och hållare till duschmunstycket och ska i nästa vecka komma och laga frysfacket så det inte krånglar. Jag har fått in nästan alla mina möbler och den sista ska in imorgon, sen ska jag förhoppningsvis få in köksgrejerna imorgon så jag kan börja stuva in saker på bra platser. Jag har det inte stort direkt!

Jag och mamma var på IKEA idag och jag fick en underbar inflyttningspresent bestående av nödvändigheter! Från IKEA fick jag diskställ, strykbräda, påsförvaring, lådinsats för bestick m.m, tvättsäck, sopkorg, badrumsmatta, tandborstställ, duk, förvaring till hallen och dricksglas. Sedan åkte vi till coop och jag fick ett durkslag i silicon, tops fristående kaffefilter och tejp. Min mamma är bra snäll!

Nu ska jag sätta igång en maskin bröd och sedan plocka ur vitrinskåpet så vi kan ta med det imorgon!
När jag hittat kameran igen blir det bilder..
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Städat?!

Jag har jobbat i helgen, alltså varit inne i stan fre-sön och tog igår och idag en sväng förbi min lägenhet. Första svängen för att checka av om dom städat utan att höra av sig (vilket dom hade) och idag för att kolla nogrannare och få dit cykeln.

Jag har idag tagit ner min första egna reklambunt till återvinningen och imorgon blir det en sväng till ikea. Jag ska köpa en bäddsoffa att sitta och sova i samt en bäddmadrass och två kuddar. Sedan kan jag börja bo. Efter att dom fixat mitt frysfack vill säga och de tvåor som fanns i besiktningsprotokollet.

Men snart så ska allt vara klart och jag får bo i min lägenhet och vara självständig. Det är ju det jag vill och har längtat efter, ska bli skönt!

Nu ska jag dra fram pappret med numret jag ska ringa imorgon om frysfacket och de andra felen.
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur lång tid ska det ta?

Phu! Just dammsugit efter att Onni (min fd hund) åkt hem igen. Vi har varit hundvakt ett tag då de nya ägarna haft kalas. Om en stund kommer min styvfars bror och hans sambo, dom ska hälsa på över helgen (tror jag, men jag brukar vara felinformerad om besök. Jag brukar inte veta att vi ska få något alls) men det är ju trevligare att komma till ett ställe där det inte ligger en massa hundhår precis överallt =) Dom hundarna mamma har släpper ju inte hår på det sättet, dom är av rasen Puli och släpper dreads i stället. Katterna däremot hårar ju men det kommer man ju inte ifrån.

Jag har inte fått flytta in i min lägenhet heller. I och med att det inte var städat och jag "bara" skulle få 1000:- avdrag om jag städade själv så får dom skicka en städfirma. Detta blev sagt i tisdags, det är fredag nu och städfirman har fortfarande inte varit där. Om dom inte åker dit i eftermiddag så är det 1½ veckas hyra jag betalar utan att kunna använda lägenheten. Det suger. Anledningen till att jag vet att det inte är städat är att STUB skulle ringa mig när städfirman skulle dit, vilket  dom inte gjort. Jag vill få städat nu! Jag vill helst vara inflyttad när jag fyller år, det är om en vecka ungefär. Jag har kommit fram till att det nog inte kommer bli så.

Nu ska jag äta frukost, lunch och mellanmål och sen blir det väl lite mer anime med syrran.
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wohoo!

Jag har en lägenhet! Äntligen, jag hade börjat ge upp men äntligen har det löst sig. Imorgon ska jag hämta nycklar och skriva kontrakt. Jag är så glad att jag nästan spricker! Det är en liten etta med kokskåp på orrholmen men med en bra hyra och en studentlägenhet så det är bara 10 månaders hyra vilket gör min budget lättare. Jag kanske till och med har råd att ha tv och bredband!

Ska kolla på den imorgon, då återkommer jag med hur den ser ut och så. Men så länge jag får plats och kan bo så är jag nöjd. IKEA blir också snart. Behöver ett bord, en säng/bäddsoffa och sen ska jag börja bygga också (klösmöbel till katt). Nu blev det helt plötsligt mer intressant med vad jag får i lön, innan jag har fått specen kan jag inte köpa nåt.

Imorgon kväll blir det vin med en vän, hoppas på fint väder så vi kan sitta ute =)
Nu till ikea.se och kolla runt =D
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen

Jag hade en jättetrevlig helg! På fredagen jobbade jag på Score, hann inte hälsa ordentligt på älsklingen innan jag kom hem, då sov han nästan. På lördagen fick jag reda på att jag fick bli ledig, det var vad jag ville då jag kände för en utekväll, vilket det så klart blev! En av mina vänner fyllde år så först bjöds det på tårta hemma hos henne och lite kaffe och konjak, sedan drack jag lite vin på det och efter en stund drog vi in till Koriander och dansade loss. När det var stängningsdax så gick vi till fd. Day and night och åt fyllemat, men det blev ingen efterfest (vilket jag å andra sidan egentligen inte behövde). Igår blev det en lugn kväll men älsk och en kompis, vi kollade film och åt godis. Det som visades var The Losers som ändå var ok men inte superbra.

Idag var jag på stan för att införskaffa nya skor, dom jag hade var knasiga och hade gropar i hälen som gjorde att jag fick ont i hälarna och förhårdnader på konstiga ställen. Inte ok. Så det blev in på stan och leta! Jag hittade äntligen dom nya skorna; Kawasaki player low från d.n.a i mitt i city och det var 50% rea på dem så jag kom undan ganska billigt ändå. Dessa är i svartvitt skotskrutigt tyg, skitsnygga =) Däremot så späder detta på teorin om att jag är något av en shoeholic ;D Hade jag hittat en bild på google hade jag lagt upp den men jag får vänta tills jag hittar sladden till kameran i stället, det är för övrigt därför det inte kommer bilder på min mat längre heller..

Snart är mitt bröd klart, jag har ju en bakmaskin och min styvfar vill ha hembakat och inte köpesbröd. Har nog använt denna maskin fler gånger senaste veckan än på hela halvåret!
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()