Kungshamn

Imorgon bär det av! Jag åker 13.48 från järnvägsstationen här i karlstad och är framme vid 18, sedan blir det att leta sig fram till lägenheten, mest troligt med en måltidsersättning i näven för att sedan byta om och springa till jobbet. Första dagen är alltid värst, när man inte riktigt vet vars man ska och inte har koll på nåt. Men det brukar däremot alltid lösa sig!

Jag hoppas skjortorna jag beställt kommer imorgon, annars måste jag köpa i affären innan jag åker, krångel! Oavsett måste jag hänga på brevlådan imorgon, om jag får en avi så måste jag ju in till cemtrum på en gång för att hinna hämta skjortorna. Jag klarar migju nämligen inte på den enda skjorta jag har i 2½ v.

Idag har jag legat nere vid älven och solat, var mysigt och jag hade supertrevligt sällskap, goda vaniljbullar och god jordgubbsaft. När jag kom hem hade mamma köpt körsbär till mig! Dom smakade inte så värst mycket men ändå, körsbär är körsbär. Jag undrar bara över vad jag ska äta i kungshamn, det märks på vad jag har att tillgå i lägenheten och hur dom andra tjejerna gör. Jag vill ju inte behöva äta kött.. =/

Nåja, nu blir det mail och tv. Sen packning, eller borde jag ta den först?
//Sanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Solen i Karlstad?

Ja, hur var det med solen i Karlstad? Idag var det riktigt växlande här två mil utanför Karlstad, men mycket regn. Stockholm däremot fick inget regn, en dag som idag. Jag önskar de kungliga högheterna kronprinsessan Viktoria och prinsen Daniel all lycka, absolut. Men jag tror att dom hade kunnat använda sina "egna" pengar, hon blir ju inte en bättre drottning som gift och inte en sämre som ogift så varför ska vi betala det egentligen.

Har myst med knasbollen Giron som oftast vill mysa på säkert avstånd. Oftast ska han klappas medan han sitter en halvmeter från en i stället för i knät medan idag så låg han och mös i mitt knä, myspys! Men idag vaknade jag inte med katter, vilket jag gjort varje dag sedan jag kom hit.

Igår var det två födelsedagsbarn, det ena åt jag mat (ost och broccolipaj) och pannkakstårta med och den andra gick jag på Dallas med. Jag hade trevligt med båda men var ute himla länge, jag kom hem vid sex imorse, sen sov jag till halv två på dagen. Men enda anledningen till den långa utevistelsen var livliga diskussioner om SD och jämlikhet och kvinnans status.

När jag vaknade hade jag ont i nacken, dom spelade rock på dallas (bland annat) så det blev en och annan headbang, vilket nacken så klart inte är van vid. Varm vetekudde blev att leta fram, i sakerna jag packat ner och står i garaget hittade jag den, sen har jag värmt den i omgångar, klämt och petat i nacken och haft på vetekudden på så stort område av nacken som möjligt.

Ha en bra kväll, jag ska äta tufuglass och dricka upp mitt glas madeira.
//Sanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nål i höstack..

Precis som att leta en nål i en höstack är det att leta lägenhet. Nu har jag i alla fall en intresseanmälan som utvärderas på en etta på herrhagen i rätt prisklass. Men jag kom fram till under veckan att jag ska spara pengar till en seglingskurs, hade egentligen velat köpa en båt att bo i, en trevlig motorseglare så jag kan segla och köra på motor. Men att få bo och sova i vågskvalpet vore härligt. Men först vill jag kunna båt, bara att spara alltså.

Jag tog mig an en vecka till i Kungshamn för Cherry så jag kommer vara borta 2½ vecka och tjäna pengar. Hoppas att det är fint väder någon av kvällarna jag är ledig så jag också få ta en öl på en uteservering =) Gör nog det oavsett väder tror jag.. Denna helgen däremot är en ledig helg, min syster och en av mina vänner fyller år idag. Grattis på dom! Den ena blir 14, den andra 22. Lite skillnad kanske.

Hos vännen blir det marängtårta och här kommer vi göra laktosfri pannkakstårta, MUMS! Jag har ätit frukt till brunch så jag klarar att äta massa tårta utan dåligt samvete ;P Har under veckan tagit morgonpromenader 3 dagar av 5 och en dag jag inte tog promenixen på morgonen så tog jag den till och från Forshaga centrum när jag picknickade med en vän. Så en dag har jag latat mig.

Får se hur sent det blir ikväll, kommer hålla koll på lägenheten som det händer nåt med ansökan på. Vill ha den, det priset är super för mig (1900:-/mån exkl. el) och bra läge med, 1 min till konsum och 5 min till älsklingen. Lite utrymme men det är ju det jag vill ha, jag vill leva så minimalistiskt som möjligt i framtiden. Ska rensa ut saker under nästa vecka tänkte jag.

Nu ska jag ha fram MK grejer, fått förfrågan om handkräm.
//Sanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Saknad

Så rätt har du älskling, värst på kvällen. Jag saknar så mycket när jag inte har annat att tänka på.

Idag har jag varit ut på promenad, ätit frukost för en gångs skull och diskat (med hjälp av diskmaskinen). Jag lyckades fläta en utanpåliggande inbakad fläta i håret på min syster idag också, är lite stolt. Har inte gjort en sån tidigare nämligen.. Jag vill också ha långt hår, men det tar tid.

Hade svårt att sova igår när jag inte hade någon att hålla om och pilla i håret på, det har blivit en sån vana efter ett år att det är påfrestande att ändra på det. Jag vet att vi båda har svårt att ställa om och vi båda är nog lite trasiga nu. Även om vi fortfarande är vi så var det bekvämt att ha varandra nära inpå hela tiden, jag saknar att jämt vara lite nära. Det är så klart en omställning och den är jobbig, absolut. Men den är till det bättre. Just nu känns det som att hela världen gått under, fast jag bara flyttat på mina saker. Märkligt ändå detdär.

Fick avslag på senaste lägenheten jag kollat på, lite synd men ändå bra. Var inte så förtjust i duschen, lite äcklig var den. Men det kommer fler, har ju hela sommaren på mig. Den är i och för sig inte så lång i detta land ^^ Men det kommer fler lägenheter.
Nu ska jag kolla om mina skor kommit.
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flytt

Nu bor jag inte längre på Herrhagen, det enda jag har kvar där är en Rusta påse, lite hygiengrejjer, hårgrejjer och min symaskin. Annars är allting i Forshaga här hos mamma, inklusive mig. Jag hoppas däremot på att snart få en egen lägenhet. Vi har blivit sämre på att stå ut med varandra när vi inte behövt göra det. Jag gillar inte riktigt att vara tillbaka som boende här men som sagt hoppas jag att det inte är långvarigt. Nog för att det är billigt att bo hemma, det är jättebra nu när jag inte har så mycket pengar att röra mig med. Men jag hade gärna haft mer distans till min familj. Dom är underbara, men jag är helst en bit ifrån dom.

Just nu känns det både bra och dåligt att inte bo kvar på Herrhagen, jag är glad att det är gjort men jag saknar min älskling och jag vet att det är jobbigt för honom, det vill jag inte. Jag vill att han ska må bra och vara lycklig. Han kommer bli det nu men det tar lite tid, detsamma gäller för mig. Men han vet att jag inte är borta för alltid, bara borta ur lägenheten och inte borta från honom. Vi är fortfarande vi och så kommer det fortsätta vara men vi kommer inte bo i samma lägenhet på ett tag, vilket bara kan bli bättre än det varit det senaste året om man ser till boende och hem. Vi kom inte riktigt överens så som det har varit.

"My home are where my hat is" Visst är det så det sägs?
//Sanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sommarlov

Imorgon är sista dagen på sista kursen innan sommaren! Sedan är det inget plugg förrän 30 aug igen, då börjar förvisso nollningen så jag vet inte hur mycket jag pluggar då (A). Sommaren till ära har jag köpt nya skor, bilder längre ner. Idag har jag och älsklingen varit på uteservering och ätit middag, jättemysigt var det med tid för varandra på det viset!

Jag har nästan packat allt jag har, eller? Jag har packat ner det mesta. Men kläder, lakan, alla mina koppar (många), 7 glas och lite kontorsgrejer och skålar är kvar. Det känns skönt att äntligen komma igång med denna flytt, så jag och älskling får känna att vi kommit ifrån varandra lite, nu är det sånt gränsland. Imorgon ska jag kolla på en lägenhet på Norrstrand, jag hoppas att jag känner för den. Jag vill hitta en lägenhet att kalla min, även om jag bor hos mamma över sommaren (billigt!) så vill jag flytta in 1 aug och komma iordning innan uni drar igång och innan jag fyller år.

Under sommaren nu så kommer jag finnas i Karlstad hos älsklingen de helger jag jobbar och ev. någon dag emellan, beror på lite vad jag behöver göra. Annars finns jag i Forshaga (Skived) och kramas med katterna och spelar wii fit samt motionerar efter cykelbanan. Jag säljer även mitt skrivbord på blocket (http://www.blocket.se/vi/27901687.htm) då jag inte kommer ha användning för det hos mamma eller i en etta. Skulle förvissso vara kul att ha det som matbord men njäe, tror inte det.

Nu ska packas koppar och glas!
//Sanna

Bilder på skorna:


http://skonamig.se/Products/336-sky.aspx



http://www.dinsko.se/Shop-online/Dam/Sport---textil?art=255382


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ehm..

Vilket konstigt gäng vi är, scooby-doo gänget.. Igår var det tema "körv o pörr" (sådär på värmländska) och vi var 10 personer, både tjejer och killar, som åt korv och tittade på ridskolan. Visst hade vi roligt och skrattade åt filmen, inte direkt så det var gruppsex på gång men ändå, hur kommer man på en sån idé? Nåja, vi hade roligt i alla fall, sedan blev det mer seriöst med Sleepy Hollow. Vanligtvis på söndagar så tar scooby-doo gänget en gemensam normal middag och en vanlig film vilket är jättetrevligt och jag ser fram emot söndagarna, men ibland vet jag inte vad som händer, det går lite för långt ibland.

Nåja, en skolvecka kvar, sen är det sommarlov. En vecka kvar och sedan kör vi grejjer på allvar. En vecka, sedan är jag särbo. Hur kunde det gå så fort? Mina växter växer och frodas, börjat komma små roliga utskott från melonväxterna, sånadär krullar.. Vet itne vad dom är för något men det visar sig nog om jag googlar. Nu ska jag i alla fall träna lite, blir benböj, utfall och lite armar tror jag, skivstången som tyngd såklart. Enkelt och bra.

Ha dä!
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sommar

Nu kan jag gå med på att sommaren är här =P Jag har nu lämnat in min sista inlämningsuppgift till universitetet för terminen, nu är det en gestaltning kvar och sedan är jag klar! Men man ska inte ropa hej innan man är över ån, jag kan ju få en retur. Så luddiga instruktioner på uppgiften så jag knappt vet om jag tänkt rätt. Jag har ju i alla fall skrivit något som har med kursens innehåll att göra, och det verkade viktigast.

Nu ska jag nog ta en tur på cykeln ner till systemet och inhandla öl som jag kan dricka i sommarsolen, inte bra för magen (så många kcal i öl) men gott och trevligt. Jag har ju trots allt kört på med motionen i veckan och har kollat hur lång tid min runda tar så jag kan ta den på morgonen. Blir nog ensam ikväll dessvärre, sambon åker och hjälper sin mamma i hennes hus över helgen och alla våra kompisar ska bort ikväll, imorgon jobbar jag så det är idag jag hade behövt en vän till ;P

Nåja, jag ska i alla fall inte sitta här längre.
Ha det skönt i solen!
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (1) Trackbacks ()

SOL

Är sommaren här? Ja, kanske, det är varmt ute (kl 19 20c), solen skiner och det känns ok att dricka öl kl 12 en vardag.. Idag har jag suttit ute i parken men en kompis, vi tog varsin öl och låg i solen från 12-15. Igår satt jag på balkongen samma tid och läste bok. Så klart har jag bränt ryggen båda dagarna och inte blivit brun någonstans. Men sån är jag, rödskinnet Sanna. Men jag hade supertrevligt, efteråt satte vi oss och åt skräp. Vi gick till opera och jag åt pizza, veg såklart men ändå skräp.

Vet inte om jag uppdaterat här om det men efter att jag var dålig kom jag fram till att ta förändringarna lite pö om pö och börja med att vara vegetarian och till hösten gå över till att vara vegan, kroppen måste vänja sig! Men det är så enkelt! Som idag så åt jag inget annat än frukt till frukost, mellanmål vid halv 11 och lunch, sedan blev det en pizza och strax ska jag ta ett par mackor med smör och paprika. Kom nämligen på igår att dom mackorna vi har nu är goda med paprika så jag köpte det. Däremot skulle jag köpt mer banan men päron får duga till frukost imorgon.

Ikväll ska jag skriva min intervjustudie som ska in på fredag så jag har den gjord, men det går fort. Imorgon ska jag på möte med utbildningsutskottet i min studentförening och på kvällen imorgon jobbar jag. Fredag blir det morgonträning och tur till näset. På lördag kommer jag hem igen och jobbar mest troligt även då. Sen på söndag kanske det blir grillning och helt klart sovning!

Min rygg är så varm nu, skulle vilja kunna lägga en vattenbubbla på ryggen så det svalkar. Eller bara stå i duschen, men det är ju lite slöseri på vatten..
Nåja, macka nu!
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()