Trött

Jag har kört på hårt nu ons-lör, det tar på kroppen. Men jag har varit ute med olika mäniskor varje dag så det har varit roligt i alla fall =) Sova har det ju varit dåligt med men leka, skoja och skratta har jag gjort desto mer så det har varit okej.

-I onsdags satt jag på Anakns uteservering med två kompisar, åt lite mat och tog ett par öl och bara pratade. Sen kom det fler och fler människor till vårt lilla bort och plötsligt satt där 10 pers runt ett bord som egentligen tog 5. Men det var mestadels trevligt i alla fall.
-I torsdags var det ju studenttorsdag där det bjöds på mat för dom som hade en fribiljett från fadderutbildningen. Den pastasalladen var inte dålig, god faktiskt. Men det blev tidig kväll då det inte var så jättekul så jag gick hem vid kvart i 1.
-I fredags var jag och sambon ut med kompisarna på herrhagen, först förfest, sedan ankan och sen sibylla. Efter det var det tyvärr ingen efterfest men det bar av hem. På förmiddagen kollade jag förbi frisören också så nu är jag ljusare i håret, en typ av rödbrun sitter i nu.
-Igår var det fadderhäng så vi tävlade om vilken disneyfilm grupperna skulle ha som tema, vi fick peter pan fast vi kom femma, det var vårt första val. Jag började dricka öl när min chef ringde och sa att jag var ledig, det var nog vid 14, ssen bara fortsatte det. Mat och öl före förfesten vid bunkern, hem och byta om, förfest på frödingshöjd, campusfest, mat på frödingshöjd och sen nöjes. Efter nöjes blev det stan där jag kollade på när andra människor åt och sedan gick vi hem. Men jag trivs bra med min grupp och vi kommer nog komma jättebra överens så småningom =D

Jag saknar efterfesterna lite men vet inte om jag hade orkat denna vecka, hade varit jobbigt. Och jag har knappt vetat hur mina dagar ser ut denna vecka, har varit så lurigt. Men det är vad jag har gjort i alla fall. Det är nog först på nollningen som jag går ut såhär många dagar i sträck igen, en återhämtningsdag behövs nog då och då. Nu ska jag leta upp något att äta på, sen kanske duscha.. Vem vet!

/Matletaren Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Idag är inte vädret någon höjdare hörru. Varmt är det inte och regnet faller, hur mycket sommar är det då? Nä, älsklingen hade rätt igår, det är fortfarande vår.

Igår var Vår ruset, 45 minuter ungefär tog det och blött var det. Men igår var det i alla fall varmt ute, då funkade det med regn och jag tror att jag varit mer död igår om det varit sol ute i stället, hade blivit för varmt! Nåja, det är gjort i alla fal, ska jag kanske satsa på att springa nästa år? Skulle vara roligt men med tanke på att jag lyckades springa ynka 250-300 meter i år talar ju sitt tydliga språk, lär ju bli hårdträning från nästa vecka i så fall ^^ Njäe, men en bättre tid ska jag väl få till i alla fall, det satsar vi på.

Jag vet faktiskt inte alls vad som händer idag, älsklingen kankse ska packa men det är ju han, jag ska väl se på vampire diaries kl 18 men sen då? Jag har inget godis heller, och inte nåt att smaska på. Är ju så lagom frestad att göra cheesecake nu i stället för på söndag men det får väl vänta ändå, har ju lovat trots allt. På söndag blir den traitionella söndagsmiddagen här nämligen och jag har lovat att efterätten blir cheescake, för det har jag gjort förr. Men jag vill ju äta nåt gott nu, inte sen. Är så sugen på sötsaker att jag nästan går av på mitten!

Nåja, märks vad som sker ikväll..
//Sanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

P-möte

Ska snart börja promenaden mot personalmötet. Tänkte att nu när jag har nya fräna (läs dyra) skor så måste jag ju använda dom och varför inte ta min dagliga dos motion påväg till och från mötet? Idag har jag varit på universitetet och lyssnat på en tråkig föreläsning om skolutveckling, inte alls hippt. Sen satt jag med studiegruppen och skrev reflektionen efteråt och skickade in, skönt att vara klar med den i alla fall!

Däremot väntar jag som en galning på kurslitteraturen som jag ännu inte fått! Så när jag kom hem idag så ser jag att jag först nu får leveransbekräftelsen.. morr.. Men paketet är väl här imorgon eller på fredag då i alla fall. Men vilken tid det tog! Beställde i onsdags eller torsdags (förra veckan alltså) och först nu skickar dom det.

Sen har jag även kommit på att om jag någon gång ska ha en katt så blir det en hittekatt! Varför ska jag uppmana uppfödning av fler katter när det redan finns så många?! Det är lite som jag tänker med barn, varför ha en massa egna när man kan adoptera? Men i det fallet känner jag själv att jag vill vara med om att vara gravid i alla fall en gång, för jag vill ha upplevt det. Men efter mitt första vill jag adoptera om jag ska ha fler. Jag har ju någon knasig bild av att jag vill ha många barn, stor familj. Så i alla fall fyra små yrväder till barn vill jag ha, men det märks med tiden.

Älsklingen kom hemm nyss också, ska krama lite på han och sen gå till mötet, då behöver jag i alla fall inte springa =D
//Sanna

Nya skorna (Reebok Easytone Trend):

Easy tone

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

5 dagar

Nu har jag varit rökfri i fem dagar, visst har jag tagit ett par bloss på en cigg men det var mest för att se hur det kändes, tre bloss och sedan fimpade jag resten av ciggen. Förr hade jag sett det som ett hemskt slöseri på pengar men nu var det bara slöseri på tid, kraft och hälsa att fortsätta. Jag har gått in helt på linjen om att må bra och försöker göra allt för att må så bra som möjligt. Det, mina vänner, är effekten av hypnos för mig.

Jag har inte kvar beroendet för kaffe heller, jag vill bli fri alla beroenden så jag kan vara fri och frisk. Visst, en kaffe någon gång i månaden skadar väl inte men inte som jag drack förut; 5-10 koppar om dagen. Nä, må bra ska jag göra, så är det bara.

Min älskade sambo rensade ur "hobbyrummet" igår, det har fungerat som förråd men ny är det tillbaka, känns så skönt att faktiskt inte se allt skräp så fort man smyger in till kylen ;) Och det gulligaste var att han gjorde det för att jag sov och han visste att jag ville ha tillbaka rummet, jag blev så glad =D Men det förändrar inte hur jag känner för lägenheten, den är för stor för mig/oss och det hade varit bra med nåt mindre. Det kommer bara bli massa tråkigheter annars, det har jag inte lust med. En tvåa på 60 m2 hade räckt tror jag men nu har vi en femma på 130 m2 i stället. Visst, vi får plats med många kompisar och så men det är inte vettigt när ingen av oss tycker om att städa och är griniga på varann och oss själva för att det inte blir gjort. Då är det bättre med något mindre.

Vi får se hur det blir, men i sommar tar jag nog den billiga utvägen och hälsar på hos mamma. Jag har trots allt begränsade tillgångar.

Ha det bra nu, tills nästa gång i alla fall..
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tid för förändring

Idag har jag gjort ett aktivt val, jag har tagit det första steget mot att bli nikotinfri. Det känns skönt, jag provade röka efter och det var ingen idé, jag ville inte. Jag är så peppad att bli hälsosam nu, jag vill bara göra sånt jag mår bra av och vara glad. Du kanske undrar vad jag gjort. Jag har varit på hypnos!

Jag är så glad att jag faktiskt varit iväg och fått hjälp, jag vill ju sluta och bli friskare och hälsosammare. Nu ska jag börja ordentligt. Jag har ätit mig lite bättre men nu blir det en helhet; att kunna andas ordentligt, äta bra och röra på mig kommer leda till att jag får ett bättre immunförsvar så jag kan hålla mig frisk och glad men dessutom så kommer det vara lättare att komma i form. Jag längtar tills jag är helt tillbaka, jag börjar känna igen personen i spegeln nu. Äntligen!

Ikväll ska jag jobba på ankan för första gången, ska bli trevligt! Men innan dess ska jag och älsklingen ta en promenad och äta mat. Imorgon ska jag hem till mamma och grilla och sova över, jag vill träffa dom och katterna igen =) Sen ska det bli skönt att faktiskt släppa allt jobbigt som varit och bara börja om.

Hej Livet! Se upp, nu kommer jag..
/Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grönt!

Mina små frön och kärnor har växt så det knakar, paprikan är lite seg men allt annat är redo för plantering i stor kruka. Jag är så spänd! Men jag blev lite nedstämd när sambon var anti att ha krukorna i vardagsrummet, han ville att jag skulle ha dessa i köket, vart det inte är nog med ljus. Däremot så gick han med på att ha krukorna i vardagsrummet så länge jag skötte det snyggt, då kom det fram att han trodde att jag skulle driva upp frukt på dom! Då förstår jag mycket väl att han inte vill ha en hel grönsaksodling i vardagsrummet.. Men det redde ut sig snabbt och nu står tre plantor i stor kruka, jag måste ha mer jord för att sätta dom sista två som ha kommit upp, så får vi helt enkelt se när paprikan vill visa sig. Den kankse är blyg..?

Annat på grön front är kursen som snart avslutas, jag har idag gjort den sista quizen och även denna gång blev det vg. Alla mina resultat är som följer i kronologisk ordning: VG, G, VG, VG, VG. Jag är helt enkelt ett VG-barn. Men det har jag väl alltid varit. Inte överdrivet bra och inte precis så jag klarar mig heller utan lagom. På tisdag börjar en ny kurs, men den är inte strukturerad på samma sätt utan mycket arbete ska göras hemma.

Min kusin är i London också och utbildar sig till bartender! Jättekul tycker jag. Hon verkar ha skitskoj och jag är ganska avis på henne att hon tagit tag i det och faktiskt åkt till London för utbildning. Jag vill också.. Men då vill jag inte jobba som bartender så jag skulle bara kasta pengarna i sjön på ett ganska kortvarigt nöje tyvärr. Men häftigt är det!

Jag har inte uppdaterat på ett tag då jag inte mått så bra, har i veckan spytt och varit dålig i magen så jag har hållt mig hemma så mycket det gått och bara varit på universitetet och utsatt andra för mig när jag behövt, hade trots allt två examineringar mitt i veckan. Men nu är dom borta i alla fall och jag kan ta det lungt. Men i veckan har allt varit så diffust, jag har inte kunnat äta ordentligt för att magen verkligen sa nej och spolade ut allt åt det ena hållet eller andra så jag ringde till sjukvårdsrådgivningen och där fick jag höra att jag skulle äta vitt rostat bröd med mycket smör, genomkokta morötter och blåbärssoppa, jag fick dricka te också. Så det har jag levt på hela veckan. Men jag skulle helst av allt äta banan, paprika, gurka, melon och tomat. Men det är inte fördelaktigt för min situation tyvär. Orsaken till det hela tror jag var överdosering av kikärtor eftersom jag inte varit febrig och så utan mest mått illa, och att jag inte är van att äta kikärtor men åt det nästan hela helgen.. Sen har jag inte kunnat sova vettigt heller eftersom jag sprungit på toaletten stup i ett, men nu har det stabiliserat sig i alla fall, så jag provade äta lite vit pasta idag och än så länge har det funkat bra.

Jag har blivit ilurad att kolla på Bleach, som jag inte självmant satt mig framför just för att jag vet att jag skulle fastna. Men så klart så är jag fast och jag måste ju kolla ikapp alla avsnitt från början så jag förstår den invecklade storyn och inte bara den ytliga. Jag satsar på 15 avsnitt om dagen och är nu på avsnitt 66. Så nu är det bara att fortsätta vansinnet. Imorgon är det jobb på Score som gäller och då ska jag vara frisk nog att jobba och vara "On Stage" har jag bestämt. Innan jobbet ska jag slutföra städningen, körde dammtorkning och plockning idag så det blir att dammsuga och skura imorgon.

Oj så långt det blev.. Nåja, det går bra ibland det med, snart har jag väl en bok ^^
//Sanna

Permalink Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()